martisen-edited-1

Märta Lindroos

Salongsansvarig & Master Stylist

Vem är jag?

Jag har jobbat som frisör sedan 2008, varav de första 9 åren i mitt yrke var som egenföretagare. 2017 tog jag mitt gesällbrev och tog klivet att bli anställd inom Mielindgruppen. Som person är jag social, är vegan och har en stor kärlek till mat och dryck. Bland det bästa jag vet är att fylla mitt och min mans hem med människor och bjuda på massvis med mat! Jag älskar att utforska nya platser, både i stora städer med mycket puls och att vara nästintill ensam i storslagen natur. Jag antar gärna utmaningar – men är inte en adrenalinsökande person.

Varför jag har valt det här yrket?

Jag drogs till skapandet i sig, har alltid gillat färg och form även om jag inte visste att jag ville bli frisör när jag var barn utan var mer inne på att jobba med djur. Men sen slog tanken mig att yrket som frisör kunde ge mig ett oändligt utrymme för skapande och kreativitet och ju mer jag lärde mig, ju roligare tyckte jag att det var!

Vad har du för meriter?

2015 vidareutbildade jag mig till makeupartist för att kunna hjälpa blivande brudar med helheten inom hår – och makeup. Jag gillar att tävla i olika frisörtävlingar, att utvecklas utanför min comfort zone och göra verklighet av idéer som inte ingår i min vardag som frisör med mina kunder. 2018 var jag nominerad i Årets Frisör i kategorin Avantgarde och 2020 var jag Sveriges finalist i Oway Global Contest. Utöver att ta emot kunder är jag även salongsansvarig, och 2020 gick jag utbildning inom Hairtalk för att bredda mina kunskaper och erbjuda fler möjligheter för kundernas hår.

Varför har du valt att arbeta på Choices?

Det är ett val utifrån mina personliga värderingar kring hur jag vill leva. Jag är väldigt stolt över att få jobba med produkter som inte är djurtestade och med ett så stort veganskt produktutbud. Att dessutom få vara en del en salong där vi jobbar med att belasta klimatet så lite som möjligt utan att behöva kompromissa med vår kreativitet och resultat ut till kund gjorde det till ett enkelt val att börja jobba på Choices.

Vad betyder hår för dig?

Hår är ett sätt att förmedla en stil och sin personlighet. Det kan vara på samma sätt år efter år och spegla precis den man är och vill vara – eller ge en möjlighet att leka och vara kreativ för att utrycka många sidor hos en själv. Jag gillar verkligen skapandet som hår erbjuder i färg och form, oavsett om det är finlir eller stora förvandlingar.

johanna-edited-1

Johanna Ahlen

malin-edited-1

Malin Slibi

karolina-edited-1

Karolina Åhman

sofie-edited-1

Sofie Pohjanen

martisen-edited-1

Märta Lindroos

camilla-edited-1

Camilla Jansson

jenny-edited-1

Jenny Edvinsson

matilda-edited-1

Matilda Mielind

firsor-18

Zahra Eghdami