choices-marta-firsor

Märta Lindroos

Salongsansvarig & Master Stylist

Vem är jag?

Som person är jag social och har en stor kärlek till mat och dryck. Är lite av en Hemmakatt som gillar att spendera tiden med min familj som består av min man och vårt dotter. Samtidigt älskar jag att utforska nya platser, både i stora städer med mycket puls och att vara nästintill ensam i storslagen natur. Jag antar gärna utmaningar – men är inte en adrenalinsökande person.

Varför du har valt det här yrket?

Jag drogs till skapandet i sig, har alltid gillat färg och form även om jag inte visste att jag ville bli frisör när jag var barn utan var mer inne på att jobba med djur. Men sen slog tanken mig att yrket som frisör kunde ge mig ett oändligt utrymme för skapande och kreativitet och ju mer jag lärde mig, ju roligare tyckte jag att det var!

Vad har du för meriter?

Jag har jobbat som frisör sedan 2008, varav de första 9 åren i mitt yrke var som egenföretagare. 2015 vidareutbildade jag mig till makeupartist för att kunna hjälpa blivande brudar med helheten inom hår – och makeup. 2017 tog jag steget och blev jag anställd inom Mielindgruppen.  När tid finns så gillar jag att tävla i frisörtävlingar, att utvecklas utanför min comfort zone och göra verklighet av idéer som inte ingår i min vardag som frisör med mina kunder. 2018 var jag nominerad i Årets Frisör i kategorin Avantgarde, och att stå och tävla i livemoment framför publik och jury var den häftigaste stunden i mitt yrkesliv. Utöver att ta emot kunder är jag även salongsansvarig, och 2020 utbildade jag mig inom tejphårsteknik för att bredda mina kunskaper och erbjuda fler möjligheter för kundernas hår. 2022 fick jag efter färdig mästarutbildning mitt efterlängtade Mästarbrev.

Varför har du valt att arbeta på Choices?

Det är ett val utifrån mina personliga värderingar kring hur jag vill leva. Jag är väldigt stolt över att få jobba med produkter som inte är djurtestade och med ett så stort veganskt produktutbud. Att dessutom få vara en del en salong där vi jobbar med att belasta klimatet så lite som möjligt utan att behöva kompromissa med vår kreativitet och resultat ut till kund gjorde det till ett enkelt val att börja jobba på Choices.

Vad betyder hår för dig?

Hår är ett sätt att förmedla en stil och sin personlighet. Det kan vara på samma sätt år efter år och spegla precis den man är och vill vara – eller ge en möjlighet att leka och vara kreativ för att utrycka många sidor hos en själv. Jag gillar verkligen skapandet som hår erbjuder i färg och form, oavsett om det är finlir eller stora förvandlingar.

Kajsa 1

Kajsa Gärdin

Kajsa Gärdin
choices-johanna-firsor

Johanna Ahlen

Johanna Ahlen
choices-martina-firsor

Martina Helmersson

Martina Helmersson
choices-karolina-firsor

Karolina Åhman

Karolina Åhman
choices-marta-firsor

Märta Lindroos

Märta Lindroos
elsa-tollinger-frisor-1

Elsa Tollinger

Elsa Tollinger
firsor-18

Zahra Eghdami

Zahra Eghdami