choices-karolina-firsor

Karolina Åhman

Senior Stylist

Vem är jag?

Jag är en social och glad person med en stark kreativ ådra. När jag inte jobbar tycker jag om att pyssla i hemmet. Annars är träning kombinerat med en kväll i soffan framför en serie en härlig balans. Mode inom smink, hår och kläder fångar även mitt intresse. Jag bor centralt i Uppsala tillsammans med min katt Vega. Djur ligger mig varmt om hjärtat och jag har tidigare jobbat med djur. Som person skulle jag beskriva mig som driven och glad, någon som har flera bollar i luften och som gärna hittar på saker med vänner och familj. Har lätt för att bli rastlös om det blir för lugnt i mitt livsschema, men uppskattar i mellan åt även en lugn kväll i soffan.

Varför du har valt det här yrket?

Frisöryrket har alltid legat som en tanke redan från väldigt unga år. Det finns till och med ett foto på mig från förskolan där jag leker frisör! Den pyssliga ådran har alltid funnits med mig samt att den sociala delen alltid har varit viktig för mig att ha i jobbet. Så när det var dags att välja gymnasium fick det bli frisör helt enkelt och sedan dess har jag varit helt fast!

Vad har du för meriter?

Jag tog studenten 2017 med inriktning frisör. Därefter har jag jobbat. Tog mitt Gesällbrev mars 2019. Har utbildning inom hårförlängning från Hairtalk sedan 2018 och i makeup sedan våren 2020.

Varför har du valt att arbeta på Choices?

Choices koncept ligger mig personligen väldigt varmt om hjärtat. Att få möjligheten att jobba på en salong som tänker på framtiden, att man utan att kompromissa på kvalitén har djur och miljö i åtanke det känns väldigt bra. Jag alltid jobbat inom koncernen men då på vår andra salong Bosses. När jag blev erbjuden att få vara med på en ny öppningen av denna salong kunde jag bara inte låta bli att hoppa på!

Vad betyder hår för dig?

Inget hår är det andra likt vilket gör varje dag på jobbet till en utmaning.
Hår för mig kan egentligen betyda allt och fram för allt mycket. Håret är ofta enormt viktigt för personen i stolen.
Människor har en förmåga att skapa idéer och drömmar som jag sen får möjligheten till att vara med och förverkliga.
Det är fantastiskt enligt mig hur mycket man kan hitta på med just hår, branschen utvecklas konstant och kreativiteten tar därför aldrig slut.

choices-johanna-firsor

Johanna Ahlen

Johanna Ahlen
choices-martina-firsor

Martina Helmersson

Martina Helmersson
choices-karolina-firsor

Karolina Åhman

Karolina Åhman
choices-marta-firsor

Märta Lindroos

Märta Lindroos
elsa-tollinger-frisor-1

Elsa Tollinger

Elsa Tollinger
choices-sofie-firsor

Sofie Pohjanen

Sofie Pohjanen
jenny-edited-1

Jenny Edvinsson

Jenny Edvinsson
matilda-edited-1

Matilda Mielind

Matilda Mielind
firsor-18

Zahra Eghdami

Zahra Eghdami