firsor-15

Karolina Åhman

Stylist

Vem är jag?

Jag är en social och glad person med en stark kreativ ådra. På hemmaplan tycker jag mycket om att pyssla med hemmet. Annars är träning kombinerat med en kväll i soffan framför en serie en härlig balans. Mode så som inom smink hår och kläder fångar även mitt intresse. Jag bor centralt i Uppsala tillsammans med min katt Vega. Djur ligger mig varmt om hjärtat och har även jobbat med djur tidigare. Som person skulle jag beskriva mig som driven och glad, någon som har flera bollar i luften och hittar gärna på saker med vänner och familj. Har lätt för att bli rastlös om det blir för lugnt i livsschemat men uppskattar även en lugn kväll i soffan.

Varför jag har valt det här yrket?

Frisöryrket har alltid legat som en tanke redan från väldigt unga år. Det finns till och med ett foto på mig från förskolan där jag leker frisör! Den pyssliga ådran har alltid funnits med mig samt att den sociala delen varit viktig för mig att ha i jobbet. Så när det var dags att välja gymnasium fick det bli frisör helt enkelt och sedan dess har jag varit helt fast!

Vad har du för meriter?

Jag tog studenten 2017 med inriktning frisör. Därefter har jag jobbat. Tog mitt Gesällbrev mars 2019. Har utbildning inom hårförlängning från Hairtalk sedan 2018 och i makeup sedan våren 2020.

Varför har du valt att arbeta på Choices?

Choices koncept ligger mig personligen väldigt varmt om hjärtat. Att få möjligheten att jobba på en salong som tänker på framtiden, att man utan att kompromissa på kvalitet har djur och miljö i åtanke det känns väldigt bra. Jag har även tidigare jobbat inom koncernen på vår andra salong Bosses men när jag blev erbjuden att få vara med på en ny öppningen av denna salong kunde jag bara inte låta bli att hoppa på!

Vad betyder hår för dig?

Inget hår är det andra likt vilket gör varje dag på jobbet till en utmaning.
Hår för mig kan egentligen betyda allt och fram för allt mycket och är oftast enormt viktig för personen i stolen.
Människor har en förmåga skapa idéer och drömmar som jag sen får en möjligheten till att vara med och förverkliga.
Det är fantastiskt enligt mig hur mycket man kan hitta på med just hår, branschen utvecklas konstant och kreativiteten tar därför aldrig slut.

firsor-12

Anna Sandqvist

firsor-14

Malin Slibi

firsor-15

Karolina Åhman

firsor-17

Märta Lindroos

firsor-8

Sofie Pohjanen

firsor-9

Camilla Jansson

firsor-10

Jenny Edvinsson

firsor-19

Matilda Mielind

firsor-18

Zahra Eghdami