Varför Choices?

Choices skapades av en dröm att ta det yrke som vi är så stolta över och göra det ännu bättre. Att göra det vi gör varje dag så bra vi bara kan. En dröm om att minska på påfrestningarna på vårt klimat och skapa en atmosfär som är bättre för både kunder och personal.

Vi gör aktiva val när det handlar om vilka produkter vi väljer att jobba med. Vi väljer produkter som lever upp till den drömmen utan att kompromissa på det resultat vi levererar till dig som kund.

För att behålla vår yrkesstolthet och den kreativa frihet som yrket innebär har vi inte tagit steget till en värld helt fri från kemikalier utan letat efter leverantörer som erbjuder oss ett sätt att jobba så skonsamt som möjligt.

Vår främsta leverantör är Aveda

Aveda har sina rötter i Ayurveda, en indisk healintradition baserad på kunskapen om livet och alla tingens sammankoppling. Att behandla hela personen inom Ayurveda har lett till större balans och välbefinnande i 5000 år.

I enlighet med ayurvediska principer – och på grund av omsorg för jorden – har Aveda åtagit sig att använda ekologiska ingredienser. Detta har lett till ett ytterliggare ayurvediskt partnerskap mellan Aveda och det indiska företaget Nisarga.

Nisarga – som betyder ”natur” på sanksrit – odlar ayurvediska örter med ekologiskt jordbruk. Nisarga använder en miljövänlig extraktionsmetod med användning av CO2, vilket inte lämnar några giftiga rester och ger mycket kraftfulla extrakt. De uppmuntrar jordbrukare att ställa om till ekologiskt jordbruk, och betalar de ekologiska certifikatskostnaderna för de bönder de samarbetar med, samt ger pedagogiskt stöd för att göra omställningen framgångsrik.

Alla produkter är 100% veganska, förpackningarna är gjorda av återvunnet material och enbart förnybar energi används vid tillverkningen.

Aveda använder sig av Blockchain-teknik som ger spårbarhet, vilket hjälper till att säkerställa ingredienskvalitet och ansvarsfulla inköp. När det finns transparans inom produktionskedjan, arbetar Aveda med sina leverantörer för att uppnå ekologisk certifiering och tredjepartsverifiering av rättvisa löner för de människor som odlar och skördar ingredienserna.

Sedan 1999 har Aveda donerat pengar till non-profit organisationer som ser till att människor världen över får tillgång till rent vatten.

 

”Vår mission på Aveda är att vårda världen vi lever i, alltifrån produkterna vi tillverkar till sättet som vi ger tillbaka till samhället. På Aveda strävar vi efter att visa vägen som föregående inom miljöhänsyn och ansvar för vår omvärld. Inte bara i skönhetsvärlden, utan för hela världen.” – Horst Rechelbacher, Grundare.

Vi har även ett stolt samarbete med:

Oway

 • På Ortofficina bland bergen i Bologna odlas det plantor organiskt och biodynamiskt, i harmoni med naturens egen process. Odlingarna resulterar i växter, buskar och aromatiska örter, som omvandlas till eteriska oljor, extrakt och hydrolater som används i färger och produkter.
 • De ingredienser som behöver ett varmare klimat än vad bergen i Bologna kan erbjuda odlas i Afrika, Amazonas, Indochina och Aboriginal Australien. Oway gör medvetna, pålästa och etiska inköp och samarbetar med verifierade internationella nätverk för rättvis handel – fair trade, för att säkerställa säkra arbetsvillkor, rättvisa löner och miljöskydd. Därmed bidrar de med ekonomisk stabilitet och välbefinnande i över 800 lokalsamhällen.
 • Alla produkter från Oway är helt veganska, cruelty free och har ett högt biologiskt nedbrytbart värde.
 • Medvetenheten och ansvarstagandet för klimatpåverkan återspeglas i hela produktionskedjan, från återvinningsbara förpackningar i glas och aluminium till enbart förnybar solenergi. Oway är ett koldioxidneutralt företag och flaskornas etiketter är dessutom gjorda av trädfritt papper, erhållet från sockerrörsavfall, utan trädfällning.

 


Björk

 • Björk är ett svenskt varumärke skapat av hårvårdsälskare i Bohuslän med en passion för att göra produkter som är bra för vårt hår, vår hud och planeten. Produkterna tillverkas i Sverige, är veganska och framtagna utan djurförsök i något led.
 • När en Björk-produkt skapas är miljö och kvalitet de främsta kriterierna, och där med integreras experter på miljölagstiftning, kvalitet och inköp i produktionsteamet.
 • Strävar för en bättre värld genom årlig gåva till Vi-skogen som arbetar med trädplantering i östra Afrika. Där utbildas lokala bondeorganisationer i hållbart jordbruk och agroforestry, jämställdhet och företagande. Effekten blir större skördar, mer mat på borden, mer pengar att investera i gården och i barnens skolgång.
 • Grön gas istället för propan minskar koldioxidutsläppen från produktens propandel med upp till 95%. Det gröna drivmedlet tillverkas av restprodukter som leder till minskning av avfallet.

Björk hårvård

 

Olaplex

 • Olaplex återställer skadat och komprometterat hår genom att reparera inifrån och ut med deras patenterade ingrediens: Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. När alla bindningar är intakta och i linje har du friskt, vackert, glänsande och starkt hår.
 • Crueltyfree, vegansk.
 • Giftfria, fri från parabener, sulfater, ftalater och fosfatfri.

 

Olaplex logotyp

 


Evo

 • Fria från sulfater, parabener, DEA, TEA, MIT och propylenglykol.
 • Evo’s produkter är cruelty free certifierade och vegan certifierade.

Evo

 

Emite Cosmetics

 • Emite är ett av Sveriges första professionella märke som tog steget att bli cruelty free/vegan.

 

Emite Make Up