Färgschampo och färgbalsam – så bevarar du hårfärgen!

kvinna-med-rodfargat-har-som-anvander-fargschampo

Har du färgat hår? Då har du kanske märkt att både kulören och lystern kan försvinna ett tag efter färgningsbehandlingen. Men detta vet vi på Choices hur man råder bot på! Läs våra tips om färgschampon, färgbalsam och andra tips för att bevara hårfärgen.

Vad är färgschampon och färgbalsam?

Färgschampon och färgbalsam är exempel på färgbevarande produkter som du enkelt kan använda hemma för att upprätthålla din fina, nya hårfärg. Beroende på vilket skick ditt hår är i och vilken hårfärg du valt kan du nämligen behöva produkter som innehåller så kallade direktpigment. Användandet av denna typ av produkter gör att hårfärgen fräschas upp mellan besöken och känns mer levande, samtidigt som det minskar den där urtvättade känslan som vi så väl känner till. Det finns färdiga färgschampon och färgbalsam att köpa, men hos vissa frisörer kan du även få skräddarsytt färgbalsam som passar just ditt hårs nyans.

När ska man använda färgschampon och färgbalsam?

Så, för vilka hårtyper och hårfärger passar det sig att använda färgschampo och färgbalsam? Det avslöjar vi här!

Pastellfärgat hår

En del hårfärger kräver extra mycket vård och tillsyn för att färgen ska fortsätta se snygg ut. En av dessa är pastellfärger. Denna hårfärg är så flyktig eftersom målet är att bara ha en touch av till exempel rosa eller lila. För dig som har pastellfärgat hår rekommenderar vi ett skräddarsytt färgbevarande balsam från frisören.

pastellfargat-har-som-anvander-fargbalsam

Ett ljuslila, pastelligt hår kan se så mycket fräschare ut med hjälp från lite färgschampo och färgbalsam.

Rödfärgat hår

Även hår som färgats rött kan behöva extra omvårdnad. Fråga gärna din frisör vilket färgschampo och färgbalsam som passar din röda nyans bäst. Hur ofta och på vilket sätt du behöver ta hand om håret beror på hur ofta du duschar och andra livsstilsfaktorer.

rodfargat-har-behover-fargschampo

Ett rött hår blir extra eldigt av färgschampo och -balsam.

Ofärgat hår

Tro det eller ej, men det är faktiskt en väldigt god idé att investera i ett par förpackningar färgschampo och färgbalsam även för dig som har ofärgat hår. På Choices, din frisör i Uppsala, erbjuder vi ett antal nyanser just för dig som inte färgat håret men ändå vill fräscha upp färgen och få mer skimmer i håret!

ofargat-har-kan-ocksa-behova-fargbalsam

Färgschampo och färgbalsam kan göra under även för ofärgat hår.

Blont hår

Du som är blond vet att alltför gula toner i håret är big no no för en tvättäkta blondin. Till din räddning kommer vi därför med ett visst typ av färgschampo, silverschampo. Det håller gula toner borta! Visste du att det funkar fint även på dig som är naturligt blond?

tjej-med-blont-har-som-anvander-silverschampo

Både färgade och ofärgade blondiner har stor nytta av färgschampo och färgbalsam.

Hår som utsätts för värme

Olika typer av värmestyling kvalar absolut in som något som kan påverka din hårfärg negativt. När till exempel blont hår utsätts för lock- och plattänger kan guldfärgade toner framträda något. Är detta något du inte vill ha kan UV-skydd, värmeskydd och rätt färgbevarande produkter hjälpa dig. Rådfråga helst en kunnig vad som skulle passa dig!

Färgschampo och färgbalsam hos Choices

På Choices erbjuder vi både färgschampo och färgbalsam i färdiga nyanser. Dessutom skräddarsyr vi gärna färgbevarande färgbalsam till din hårfärg. Vi har även några färgbalsamsnyanser för dig som har ofärgat hår och vill ge din naturliga nyans liv och lyster. 

Eftersom vi är en ekofrisör har vi valt att arbeta med färgschampo och färgbalsam med Oway och Evo. Dessa leverantörer tar ansvar för sina ingredienser, har ett miljöperspektiv, är cruelty free och erbjuder främst veganska produkter. Oway är märket med störst miljömedvetenhet och Evo erbjuder skräddarsydda färgbalsam, just för dig, där vi kan låta kreativiteten flöda fritt. Kika gärna på vilka hårbehandlingar vi erbjuder, kom förbi vår frisörsalong i Uppsala eller kontakta oss om du vill ha mer information om våra färgschampon och färgbalsam. Vi har många års erfarenhet och stor kunskap hårfärgning och vet vad som skulle passa just dina önskemål och ditt hår. Välkommen att boka tid.