Grönt hår av vattnet? Här är bästa sätten att få bort grönt hår!

Få bort grönt hår

Känns ditt hår aldrig riktigt rent? Har dina ljusa slingor mörknat? Och framförallt: skiftar håret i oönskade gröna och gula nyanser? Då kan du ha råkat ut för att få grönt hår av vattnet. Men lugn, bara lugn, vi på Choices vet precis hur du ska få bort grönt hår!

Varför får man grönt hår av vattnet?

Ovälkomna gröna skiftningar i håret kan uppkomma på flera olika sätt. Här radar vi upp de vanligaste. 

Grönt hår av vattnet p.g.a. metaller

Ett sätt du kan få gröna missfärgningar på är genom vattnet hemma hos dig. Genom att du duschar och badar i det kan du helt enkelt få en billig, om än oinbjuden, hårfärgning i gröna toner. Men vad beror då detta på? Vattnets pH-värde, faktiskt. Ett för lågt pH-värde, närmare bestämt lägre än 7,5, kan få metallen koppar att fällas ut från varmvattenledningar, vilket i sin tur kan ge ditt hår en grönaktig färg. Vatten som kommer från egna brunnar sägs ha en större risk för kopparfällning, men det kan även hända med kommunalt vatten. 

Grönt hår av vattnet p.g.a. färginpackningar

Om du vet med dig att vattnet du har hemma har ett normalt pH-värde men ändå har fått grönt, missfärgat hår kan det faktiskt bero på att du använt hårprodukter som orsakat det. Faktum är att framförallt färginpackningar kan framkalla gröna nyanser i håret. 

Grönt hår av vattnet p.g.a. klor

Att bada ofta i klorerade bassänger kan även det skapa grön pigmentering i hårstråna. Tilläggas bör också att de med en blond eller ljus hårfärg, framförallt med färgad eller tonat hår, löper störst risk för denna typ av gröna missfärgningar.

Få bort grönt hår hemma

Som tur är finns många tricks att ta till för att avlägsna gröna missfärgningar i håret. Förutom att få professionell hjälp hos din frisör finns även några åtgärder som du kan vidta i hemmets trygga vrå för att undvika att få grönt hår.

Undvik grönt hår genom att byta filter

Om det gröna håret uppkommit till följd av vatten med för lågt pH-värde kan det vara en god idé att testa att byta filter. Byt vattenfilter till ett alkaliskt sådant som håller vattnets pH-värde på en jämn och lagom hög nivå. 

Undvik grönt hår genom att använda rätt produkter

De färginpackningar som oftast orsakar grönt hår är sådana med kalla pigment. Var på den säkra sidan och rådfråga alltid din frisör om vilka färginpackningar som är bäst att att använda innan du skrider till verket. 

Undvik grönt hår genom att skydda håret från klor

Vill du känna dig helt fri från de gröna hårstråna bör du vara försiktig när du badar i poolvatten som innehåller klor. Använd då badmössa eller se till att håret inte kommer i kontakt med vattnet.

Få bort grönt hår på Choices

Din frisör i Uppsala har full koll på vad du ska göra om du fått grönt hår av vattnet. Även i vår egen hemstad finns faktiskt risken för att håret kan färgas i en oönskad grön nyans av det kalkrika och hårda uppländska vattnet. Lyckligtvis erbjuder vår kunniga personal inte bara klippning och hårfärgning, utan även professionella salongsbehandlingar som frigör håret från mineraler och metaller, för att ta bort en grön missfärgning. Dessutom har vi ett stort utbud av naturliga och ekologiska produkter, såsom veganska schampon och balsam, som du kan köpa med dig hem och använda för att bli av med den gröna färgen. Välkommen att kontakta din ekosmart frisör för att få bort grönt hår.