Färga ögonbryn – hur länge håller det?

Färga ögonbryn – hur länge håller det?

Vi är många som väljer att regelbundet färga ögonbrynen för att få en annan färg än den de har naturligt eller för att markera dem mer. Men hur länge kan man räkna med att ögonbrynsfärg håller om man färgar ögonbrynen själv?

Hur länge håller det när man färgar ögonbrynen?

Hur länge färgen håller efter att du färgat ögonbrynen kan variera mycket. Faktorer som vilken produkt du använt och hur väl du följt anvisningarna spelar så klart in. Dessutom kan det också bero på om produkten färgar endast ögonbrynshåret eller både håret och huden under det.  Flera ögonbrynsfärger håller en kortare tid, ungefär en till två veckor, medan andra utlovar ett fint resultat i upp till sex veckor. För garanterat absolut bästa resultat rekommenderar vi dig att gå till en brynbar, eller browbar som det också kallas, för att låta en specialist på ögonbryn ta hand om ditt ansiktes främsta accessoarer!  

Att tänka på när du ska färga ögonbrynen

  1. Om du gör det själv, plocka varken ögonbrynen för ofta eller för mycket åt gången! Då minimerar du risken att du ångrar dig och behöver vänta på att stråna växer ut igen.
  2. P.g.a. detta rekommenderar vi inte heller att använda en förstorande spegel, då det också kan göra att du plockar för mycket än vad som var tänkt. En helt normal spegel fungerar utmärkt.
  3. Att matcha ögonbrynsfärgen med ens hårfärg kan vara något för vissa, men det ser oftast mer naturligt ut om färgen på dina ögonbryn skiljer sig från din hårfärg.

Vill du ha fler tips om hur du får vackra ögonbryn? Läs vår guide om hur du får perfekta ögonbryn steg för steg

Fixa ögonbrynen i Uppsala på Choices

Vi kallar oss för ekofrisör, men Choices är mycket mer än så. Förutom att vi erbjuder alla sorters hårbehandlingar såsom klippning, färgning och lockpermanent där bara organiska och naturliga hårprodukter används har vi även en Browbar. Där hittar du vår ögonbrynsspecialist som står redo att styla, färga och plocka dina ögonbryn i Uppsala. Välkommen att boka en tid för brynstyling hos din frisör i Uppsala.