Så får du perfekta ögonbryn – steg för steg-guide!

Perfekta ögonbryn

Att ögonbrynen stått i centrum i skönhetsvärlden de senaste åren har säkert inte undgått någon beauty-fantast. Till skillnad från 90-talets trådsmala brynideal ska det nya millenniets ögonbryn vara stora, fylliga och lagom markerade. Men hur göra för att få sina eyebrows on fleek? Lugn bara lugn – följ denna guide för att få perfekta ögonbryn steg för steg!

Perfekta ögonbryn steg för steg – I sminkväskan

Innan du sätter igång med att få fram perfekta ögonbryn bör du sett till att du har följande produkter och redskap nära till hands:

  • Pincett
  • Ögonbrynsgelé
  • Ögonbrynsskugga eller pomada för ögonbryn
  • Ögonbrynspenna

Kittad och klar? Då är du redo att börja!

Perfekta ögonbryn steg för steg – Steg 1 – Mätning

Innan du greppar tag om pincetten eller brynskuggan bör du först ha koll på hur du vill att dina ögonbryn faktiskt ska se ut. Och nej, det gör du inte “på känsla” eller i stunden” – du måste mäta. Tack vare några enkla mätknep kan du markera de estetiskt viktigaste punkterna i dina ögonbryn. Detta gör att du sedan har en mall du kan följa när du formar brynen vidare. Fiffigt, inte sant?

 

Mätning 1 – Brynets start

perfekta-ögonbryn-mäta-steg-1

För att hitta var det blir snyggast att dina bryn ska börja mäter du från mitten av näsvingen rakt upp. 

 

Mätning 2 – Brynets högsta punkt

perfekta-ögonbryn-mäta-steg-2

Om du mäter från näsvingens sida, snett uppåt, så att ditt mätredskap går rakt genom ögats iris när du tittar rakt fram, kommer du kunna markera det ställe på ögonbrynet där det bör ha sin högsta punkt.

 

Mätning 3 – Brynets avslut

perfekta-ögonbryn-mäta-steg-3

Ta reda på var det blir snyggast att dina ögonbryn slutar genom att mäta från näsvingens sida, precis som vid förra mätningen, men låt ditt mätinstrument precis passera ögats yttre vrå.

fyller-ut-perfekta-ögonbryn-med-penna-i-underkant

Perfekta ögonbryn steg för steg – Steg 2 – Ifyllning

När du markerat ut formen för dina ögonbryn är du redo att börja fylla i dem. Det finns flera produkter på marknaden som passar för att använda till detta, men Choices brynexpert rekommenderar främst en ögonbrynsskugga, ögonbrynspenna eller pomada för ögonbryn. Testa dig fram för att se vilken du känner dig mest bekväm med!

Det första du bör göra under formningen är att markera ögonbrynens underkant, för att ge dem den där perfekta definitionen. När du gjort detta fyller du ut resten av brynet med korta, lätta rörelser i samma riktning som hårstråna växer. Då får du trendigt fylliga drömbryn!

Du kan i detta steg också plocka bort de strån som du tycker ser överflödiga ut med pincett. Men var försiktig! För att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att plocka för lite än för mycket. Var snäll mot dina ögonbryn och behandla dem varsamt, så att du risken för att ångrar dig i efterhand är minimal. Dessutom står det ju buskiga bryn-bonanza i trendbibeln i år!

 

perfekta-ögonbryn-applicering-av-gel

Perfekta ögonbryn steg för steg – Steg 3 – Gel

Alldeles strax klar! Avsluta formningen med en bryngel för att kamma stråna på plats – och få dem att stanna där. Vilken gel som passar dig beror på kvaliteten på dina bryn samt deras färg. En transparent gel med hård styrka passar fylliga bryn med grövre strån, medan en färgad gel med fibrer fyller ut ett tunnare ögonbryn med mer glest placerade strån.

fore-efter-bild-perfekta-ögonbryn

Till vänster ses ögonbrynen före styling, till höger efter styling på Choices.

Experterna fixar – Perfekta ögonbryn hos Choices

Tycker du det känns för riskabelt att fixa ögonbrynen själv? Eller vill du bara unna dig behandling på salong? Då finns vi på Choices här för dig. Vår brynexpert har 10 års erfarenhet av yrket och både färgar, formar och stylar gärna dina ögonbryn – med gott handlag och många proffstips på lager.

Först hittar vi en lämplig nyans för just dina färger, och sedan formar vi dina bryn. Vi använder vanligtvis vax för att rensa bort alla små hårstrån, pincett för finjusteringar och slutligen sax för den sista trimningen. Allt för att du ska få perfekta ögonbryn. Välkommen att boka din brynstyling hos Choices, din frisör i Uppsala.