Sönderblekt hår – vad göra? Tre tips!

Sönderblekt hår – vad göra?

Har ditt hår tagit skada av för mycket blekning? Här kommer ekofrisören Choices tips på hårvård som styrker ett skadat och sönderblekt hår!

Detta ska du göra om du har sönderblekt hår

1. Använd inte värmeredskap

Trots att du har ett kvalitativt värmeskydd i håret innan du använder t.ex. lock- eller plattången bör du försöka undvika alla sorters värmeredskap helt när ditt hår är som skörast. Risken för att det ska skada håret ytterligare är mycket större än tvärtom.

2. Välj hårvänliga tofsar

Har man sönderbekt hår kan det kännas bättre att sätta upp håret, för att inte frestas att ta på det eller styla det med värmeredskap. Det kan du göra, men investera då “hair rings” i ett varsamt material som inte påfrestar hårstråna.

3. Ge håret mycket återfuktning

Fukt, fukt och åter fukt är något som ett sönderblekt hår behöver mycket av. Investera i schampo, balsam, hårinpackningar och hårolja, allra helst införskaffade på frisörsalong, så ger du ditt hår de bästa förutsättningarna för läkning.

Vård för sönderblekt hår av proffs

Nu hoppas vi att du lärt dig mer om vad du kan göra när du har sönderblekt hår. Vårt allra bästa tips är dock det kortaste. Gå till din frisör. Vi på ekofrisören Choices erbjuder en stor mängd hårbehandlingar inom hårvård som stärker ett skadat och försvagat hår, alltid med klimatsmarta produkter från italienska märket Oway. Välkommen att boka en tid hos oss, din frisör i Uppsala.