Vilket schampo passar mig? Fem tips!

kvinna-som-duschar-med-schampo-sompassar-henne

Det är en djungel därute. På schampohyllan alltså. Som Uppsalas främsta ekofrisör får vi på Choices många frågor om vilket schampo våra kunder bör välja. Därför har vi här sammanställt  en lista med fem tips på schampon för olika hårtyper!

1. Vilket schampo passar flottigt hår?

Ett övertvättat hår kan leda till en fet hårbotten. I sin tur kan det leda till att hårbotten upplevs som smutsig och att du kan få mjäll. Men frukta icke, ty vi vet vad som kan rädda din kalufs från flottighetsdöden. För det första kan du försöka dra ned på antalet gånger i veckan som du schamponerar håret. Att göra det för ofta bidrar nämligen till att hårbottens naturliga fetter tvättas bort i viss mån, varpå hårbotten reagerar med att producera ännu mer talg – det ämne som gör att håret känns fett. Dessutom bör du välja ett milt schampo som verkar särskilt för flottigt hår.

Vill du ha ett extra tips på vägen? Låt gärna din hårbotten vila från starka stylingprodukter ett tag, men varva med ett snällt torrschampo mellan tvättarna!    

2. Vilket schampo passar tunt hår?

Fina hårstrån som den tunnaste tråd, men ett svall lent som en babyrumpa. Känner du igen dig? Då är du kanske en av dem som har tunt hår. För dig finns fantastiska produkter att stärka kalufsen med, samtidigt som det ger en oväntad volym. Ett volymgivande schampo med stärkande proteiner är helt rätt väg att gå.

Ett extra råd är att lufttorka ditt hår så mycket det går, då det kan ha lättare att slitas om du torkar det på andra sätt.  

3. Vilket schampo passar torrt hår?

Tunt som tjockt spelar ingen roll. Ett torrt hår karaktäriseras främst av en brist på spänst och styrka. Kluvna toppar samt en skörhet och ibland även risig känsla är något som många med torrt hår tampas med. Lösningen? Fukt, fukt och åter fukt! Se till att göra en hårinpackning minst en gång i veckan. Schampot som passar denna typ av hår bäst är fuktåtergivande och kan gärna kombineras med leave-in-produkter för den hängivna fuktfanatikern. 

Tips från coachen! Prova gärna att massera hårbotten, så att så stor del som möjligt av håret får ta del av den naturliga fuktigheten där.

4. Vilket schampo passar rakt hår?

Platt, men ändå tungt och glidigt. Rakt hår är, till mångas förvåning, kanske en av de hårtyper som är svårast att styla och sätta upp, på grund av sin glättighet och tydliga påverkan av gravitationen. För detta stavas lösningen, återigen, volymschampon. Det kommer inte bara göra det lättare för dig att arbeta med håret, utan även ge det en mer naturlig volym och mindre envis tyngd nedåt. 

Vill du ha stylinginspiration för ditt raka hår? Använd hårserum för att få risigheten att bli ett minne blott. 

5. Vilket schampo passar lockigt hår?

Voluminöst och tjockt hår är en gåva som lockhåriga bör glädjas åt. Dock kan denna fantastiska hårstil leda till ett torrt, nästan frissigt och stundtals glanslöst svall. Detta kan naturligtvis lösas med rätt hårprodukter. Välj ett schampo som, med hjälp av fuktberikande ingredienser, ger håret spänstigheten och elasticiteten åter. Ligger du dessutom inte heller på latsidan vad gäller hårinpackningar och annan typ av hårvård kommer ditt hår belöna dig tusenfalt!

Lockiga ladies bästa stylinghemlighet: investera i fuktgivande leave-in-produkter som dessutom ger håret glans!

oways schampo som återfuktar håret

Ett schampo från Oway som ger håret extra mycket fukt.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.