Vikten av värmeskydd

Värmeskydd

Ett värmeskydd är något som alltid bör användas vid värme, detta är något vi frisörer tjatar om väldigt ofta och de har vi goda skäl till att göra. Hur fungerar det?

När vi använder värme på håret med värmetänger, fön och dylikt så behöver vi skydda håret från värmen. Värmeskydd fungerar på så sätt att det lägger sig över håret som en hinna för att förhindra att värmen kommer i kontakt med hårfiberytan.

Värmeskydd kommer i mängder av former till exempel sprayform, kräm eller olja m.m. De behöver inte bara ha egenskapen till att skydda från värmen utan det finns även produkter som har fler egenskaper som att hålla stylingen bättre, ta bort frissighet och återfukta håret. Något som är viktigt att ta reda på är hur mycket värmeskydd produkten har, oftast brukar skyddet vara mellan 180-210 grader och vissa värmeskydd är mer avsedda för fön än värmtänger. Det är viktigt att du använder en produkt som har rätt mängd skydd för det du ska göra.

När vi använder värme på håret så rekommenderar vi att en inte använder värme över 185 grader då en värme högre än detta bryter bindningarna i håret.

Värme påverkar färgens nyans.

Har du ljust hår färgat eller obehandlat och upplever att det blir varmt i nyansen?
Om du använder värme på håret och inte alltid ha värmeskydd så kan värmen ändra nyansen på ditt hår och ge det en varmare ton. När du använder värmeskydd så skyddar du då även din hårfärg från att förändras på grund av värmen. I bifogade bilder kan du enkelt se skillnaden på vad det gör om du använder värmeskydd vs inte.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.