Vi reder ut djungeln bland olika värmeverktyg!

Värmeverktyg 3

Är du intresserad av att forma håret, och inte vet vad du ska börja titta efter för typ av värmeverktyg för att uppnå det resultat du vill ha? Vi ska försöka reda ut lite kring vilket värmeverktyg som gör vad och vad som är bra att tänka på. 

Värmeborste 

En värmeborste som både formar och torkar håret samtidigt passar bra för hår i olika längder. Ett kortare hår kan ofta utan problem formas direkt från duschen medan ett väldigt tjockt eller lite längre hår kan få lufttorka lite innan håret börjar formas. Med en värmeborste kan du forma håret utan att behöva vänta på att det först ska bli helt torrt. Du kan skapa volym, tämja frissighet, få ett glansigt hår, skapa större lockar och forma in topparna för den perfekta fönade känslan.  

Plattång 

Med en plattång kan du få håret slätt, rakt och glansigt – eller mjuka lockar och rörelse i håret. Har du aldrig skapat lockar med plattång förut så kan det kräva lite träning, men när du väl fått till knycket, så är det ett väldigt smidigt sätt att forma håret på! Skonsamma plattor, snabb uppvärmning och lång sladd är bra faktorer att väga in. Alla dessa egenskaper har våra tänger från HH Simonsen. De titanbelagda plattorna med oljor och tumalin som tängerna har, gör dessutom att det blir mindre påfrestning på håret. 

Hos oss kan du även hitta en plattång från Sutra som utesluter vissa moment, genom att den är stängd. Du behöver då inte tänka på att stänga, vrida och dra för att få till formen, utan kan endast fokusera på att vrida och dra för att forma håret som du önskar. 

Locktång 

Locktänger finns i en mängd olika varianter, där du kan knipa fast toppen och rulla upp håret på tången, eller bara snurra håret runt en typ av stav där hela slingan får direktvärme. Den senare är modeller som vi oftast använder på salongen. Rod Curling Iron i olika storlekar och modeller från HH simonsen skapar varierande uttryck på lockarna. Du kan välja hur mycket hår du lockar åt gången, hur länge du håller håret på locktången, om du vill hålla toppen rak eller lockad. Denna typ av tång skapar resultat som passar lika bra för vardag som för fest! 

 

Oavsett vilket värmeverktyg som tilltalar dig så är det viktigt att tänka på att välja en modell med olika värmelägen, så att du inte bränner på håret i onödan. Vi brukar rekommendera att inte använda en högre värme än 180 grader, och på de allra flesta håren är det fullt tillräckligt! Mer värme gör oftast mer skada än nytta. 

Värmeverktyg 1
Värmeverktyg 2

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.