Vi åkte till Oslo!

Norge 1

I början av mars 2024 fick hela teamet åka till Oslo och hälsa på vår nya samarbetspartner We Are One som är återförsäljare till Aveda. Vi började vårt samarbete i februari med utbildning av Avedas färg hos oss på salongen, och nu var vi ivriga att få åka till deras lokaler för vidare teknik- och produktutbildning!

Norge 2

En tidig måndag morgon bar det av, och väl på plats fick vi en fantastisk start med lyxig och hälsosam frukost. Därefter träffade vi Louise som är Education Manager för Aveda Nordic. Vi fick en härlig produktgenomgång av Avedas sortiment. Vi hittade direkt hittade nya favoriter som vi sedan beställde till salongen! Dagen fortsatte med ett intressant föredrag om ”Benchmarking & points of difference” med Ulf Schjerpen, CEO. Goda tips för en lönsam verksamhet och att driva salong och vikten av detaljerna i vårt sätt att utföra vårt arbete.

Ellen Marie Johansen, Nordic Brand Manager, tog oss på en resa genom Avedas historia och berättade inlevelsefullt om alla fina initiativ som bidrar till en bättre värld. Vi kunde känna oss mer än stolta över vår nya samarbetspartner!

Avedas hjärta kan man säga är grundat i principerna av Ayurveda. Ayurvedas bärande princip är att var och en ska leva i harmoni med naturen och omgivningarna, för att skapa en optimal hälsa och förebygga sjukdom och obalans. I Ayurvedan pratas det om elementen: jord, vatten, eld och luft. Elementen tar sig olika uttryck, men finns alltid representerade i allt. För människan tar elementen form som tre doshor – Vata, Pitta och Kapha. I Oslo fick vi göra våra egna Doshatest för att ta reda på vilken eller vilka doshor som vi själva domineras av – och vilka personlighetsdrag som är kopplade till dessa olika element. Spännande att se hur väl det stämde – och om vi kände igen elementen i varandra!

Norge 4

När dag ett började lida mot sitt slut fick vi hälsa på salonger som jobbar med Aveda och efter en lätt uppfräschning på hotellet tog vi oss ut med vår säljare, Hans Sendel, till en restaurang för att njuta av en god middag.

Norge 3

Dag två började med en härlig frukostbuffé på hotell Guldsmeden, utcheckning och så bar det av tillbaka till We Are One. Denna dag gick i ett snabbare tempo! Start med färgteori efter att ha jobbat med Avedas färg i några veckor, och få ta upp frågor som dykt upp under tiden. Fokus på förtydliganden och olika tips för problemlösning – mycket pedagogiskt utfört av Louise Kjaer.

Efter en teoretisk genomgång satte vi igång med färgmodeller – våra alldeles egna kollegor Karolina, Martina & Elsa! Här gällde det att vi höll lågan igång och fokuserade för att hinna med att göra vackra hår innan hemfärd. En klassisk arbetarlunch fick ta plats under verkningstider, och alla hjälptes åt med i olika steg av färgbehandlingarna –  ett högt och härligt tempo! När färgmodellerna var klara fick vi tacka för underbara, intensiva dagar och påbörja resan hemåt igen.

Vi kan nog sammanfatta det som att vi var lika delar bortskämda, lyckliga och totalt helt slut!

Norge 5
Norge 6
Norge 7

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör AVEDA, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.