Vårda håret på solsemestern!

Vårda håret på solsemstern 1

Hur mycket älskar vi inte solsemester? Men tyvärr kan ju håret ta stryk efter en härlig semester med sol och bad. Så vad ska man då göra för att skydda håret från slitage? Här kommer några tips.

Om håret utsätts för mycket sol, blir det lätt slitage på hårstråna och man kan även märka att färgen kan förändras. Precis som när man använder solskydd till kroppen, så bör man därför även använda det till håret. Det finns ett flertal olika produkter som har UV-skydd i sig. En favorit hos oss är leave-in krämen Tämja från Björk. En lätt kräm som inte blir fet i håret, som man kan använda i både vått och torrt hår och som ger en härlig glans! Det är bra att fylla på med produkt flera gånger om dagen precis som användning av solskydd till kroppen. Så investera i en produkt med UV-skydd!

Försök skydda håret från solen. Även om man använder UV-skydd så är det ändå fördelaktigt att utsätta håret så lite som möjligt för solens strålar. Som med användning av solskyddsfaktor för huden, så får huden färg även om solskyddet förhindrar att man bränner sig i solen. Precis så är det också med håret! Solskydd för håret minskar slitage, men hårets färg kommer fortfarande att påverkas av solens strålar. Ska du vara i solen länge är det därför bra att använda keps, hatt eller liknande för att skydda håret från solens starka strålar.

Med sommar kommer ofta vatten, och både saltvatten och klor kan torka ut och missfärga håret. Det är därför bra att inte blöta ner håret allt för mycket. Då det lätt blir torrt och trassligt så kan man med fördel göra en fläta för att minska risken för trassel och slitage under dagen. Hos oss hittar ni även Aveda’s Nutriplenish leave-in conditioner som återfuktar håret och skyddar det från att torkas ut i solen. Nutriplenish leave-in condittioner är dessutom perfekt för att reda ut eventuella tovor i håret som kan uppstå vid sol och bad.

Så packa strandväskan med bra produkter, men glöm inte att njuta av din semester!

Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta de bästa produkterna för just ditt hår.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör AVEDA, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.