Vad ska jag tänka på när jag köper en fön?

Fön

Det är en fråga som dyker upp då och då, och av djungeln det finns att välja mellan i brett skilda prisklasser är det inte konstigt alls. Det de flesta vill ha utav en fön är först en del mer praktiska och kanske uppenbara egenskaper. Den ska inte vara tung som bly, ha mer kraft än en fön du hittar på gymmet och sladden måste givetvis ha lite räckvidd.

Finns det verkligen så mycket att fundera på när man ska köpa fön, ska det inte bara bli torrt?

Håret ska torka snabbt och torka snyggt. Med rätt fön kan du undvika friss, få ett mer glansigt hår och slippa en orimlig ljudvolym. Välj gärna en fön där du kan välja mellan flera olika värmelägen och hastigheter, så du kan anpassa efter ditt behov och din hårkvalité. Ju mindre värme på håret – desto gladare hår!

Att föna ett lockigt hår.

För dig som är lockig så är det bästa om du kan välja en fön som har en diffuser. När tiden är knapp är det räddaren i nöden för att få ett torrt hår snabbt som inte bara blir fluffigt. Tänk då på att köra med låg hastighet och låg värme för att få så sammanhållna lockar som möjligt!

En fön med joniseringseffekt.

Joniseringseffekt, eller en fön som är har med ordet ”ION” i namnet, är något som inte bara låter flashigt utan också ger skillnad. En joniseringseffekt gör så att håret får behålla mer fukt, minskar frissigheten i håret kraftigt och att ytskiktet på håret sluter sig.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.