Vad ska jag göra med mitt frissiga hår?

Bild 900x611px

Ibland kan en känna total hopplöshet när det kommer till ett återkommande frissigt hår. Vad kan man göra åt det egentligen? Lösningen är inte alltid glasklar med det klimat som vi har här i Mellansverige.

Fuktigt väder är återkommande många månader om året, och fäller krokben för en styling som vi fått till innan vi lämnat hemmet. Även om vädret inte går att styra över, så kan vi testa oss fram med lite olika knep för att minimera problemet. 

De produkter du börjar med i duschen kan ge bättre och sämre förutsättningar för att hålla frisset i schack. Att använda produkter som aktivt jobbar med att återfukta och minimera frissigheten kan faktiskt göra en väldigt stor skillnad.  

I handduks torkat hår är det bästa att tillsätta produkter med antifriss och återfuktande egenskaper. Ge ditt hår de bästa förutsättningarna för att få koll på alla de små hårstråna, oavsett om du låter håret självtorka eller om du torkar håret med fön. 

Om du fönar håret torrt efter duschen kan även fönen göra stor skillnad. En fön kan ha joniserande egenskaper, och därmed avge negativt laddade joner – vilket sluter hårets ytskikt. Det lämnar håret betydligt glansigare, och frisset till ett minimum.  

Lider du av de små uppstickande stråna runt benan och bångstyriga polisonger? Svårt att hålla nere med bara spray, och även det mjukaste vax har en tendens att bli flottigt i håret efter någon dag. Björks produkt TÄMJA har frälst de flesta som testat den! En smidig produkt, som fördelas lätt med en liten ”mascara”-borste, håller en ren känsla på håret samtidigt som den får jobbet gjort. Dessutom kommer den i en smidig storlek som lätt får plats i väskan!  

Bild Frissigt hår 2
smoothing_fluid_100ml_1_jpg

Antifriss serum från Oway 

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.