Vad är Olaplex, och varför ska jag använda det?

Olaplex

Olaplex kom och tog världen med storm för några år sedan. Men vad är då detta och vem är det till för? Det ska vi reda ut!

Håret består av olika typer av bindningar, som håller ihop hårstrået. En av dessa bindningar svavelbindningen, förstörs vid kemiska behandlingar, användning av värmeverktyg osv. Det resulterar i ett slitet och skadat hår. Det Olaplex gör är att reparera håret inifrån och bygger upp nya svavelbindningar.

Man kan använda Olaplex vid kemiska behandlingar för att förebygga onödigt slitage och skydda håret under behandlingen, eller göra en fristående behandling för en reparerande funktion.

Denna produkt är alltså till för i stort sett alla som behandlar håret med kemiska produkter och/eller värmeverktyg och upplever att deras hår har tagit skada. Det är ingen mirakelprodukt som lagar alla dina kluvna hårtoppar, men en fantastiskt förebyggande och skyddande produkt som vi ofta rekommenderar.

Det finns också en hel produktserie där du som kund kan fortsätta hjälpa ditt hår även på hemmaplan. I sortimentet finns schampo, balsam, inpackningar, serum och stylingprodukter som är boostade med fukt och berikade på näring för håret. Stylingprodukterna innehåller även värmeskydd i olika grad.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.