Vad är det egentligen för skillnad på hårspray och hårspray?

Hårspray

Hårspray. Hur svårt kan det vara? Det finns väl bara en känsla som hårspray kan ge, eller? Icke! Även en så enkel produkt som hårspray kan komma i många skepnader, och att hitta just din favorit kan ge stor utdelning!

Starkare är inte alltid bättre

De flesta av oss har nog tänkt tanken att lång hållbarhet kräver hårda produkter. Även om detta känns som en rimlig tanke, så är det inte alltid det stämmer. Produkter med väldigt hård stadga kan ibland ge precis motsatt effekt och tynga ner håret och därmed försämra hållbarheten. Lockar kan dras ur av den extra tyngden, och frisyrer där volymen önskas kan plattas till och upplevas spretiga. Om detta är en upplevelse du känner igen, kan det hända att den spray du valt är för tung för just ditt hår och motarbetar dig under dagen. I vissa fall passar dock en hårdare spray helt utmärkt och är precis vad som behövs för att behålla frisyren i schack!

Hållbart resultat utan en ”sprayad” känsla

Är du en av de som inte uppskattar när håret känns i närheten av stelt? Då ska du välja en väldigt mjuk hårspray eller en texturspray.

En lätt hårspray gör att du bibehåller maximal rörelse i håret och bibehåller glansen. Håret upplevs formbart och mjukt, och du får en känsla av att det är något om håller ihop det utan att sätta fingret på exakt vad. Detta passar hår med lite längd som plattats/lockats och när du fortfarande vill behålla hårets rörelseförmåga och helt slippa hjälmkänslan.

En texturspray är det naturliga valet när du önskar lite mer stadga och textur i håret, och fortfarande är ute efter att vinden kan dra igenom håret. När du haft i textursprayen i håret kan du med lätthet få fram textur med hjälp av fingertopparna, och få en känsla som är mittemellan en väldigt mjuk eller hård spray. Textursprayen passar dessutom på alla längder!

Det finns flera varianter på marknaden som ger stadga utan att håret tappar sin rörelseförmåga, och vi har två uppskattade tips i vårt sortiment!

Björk Spraya Lagom – perfekt mjuk hårspray som ger ett resultat som ger stadga utan att ge en sprayad känsla. Håret känns mjukt och följsamt även om stadgan känns när man tar i håret.

Björk Forma Textur – texturerande spray som ger bra stadga till alla längder av hår och ger ett mycket formbart resultat.

Pumpspray, kan det verkligen funka 2023?

Spray på drivgas har dominerat marknaden under lång tid och både frisörer och kunder har inte hållit i en pumpspray på åratal. När vi slog upp portarna för Choices 2018 var vi flera som tittade skeptiskt på pumpsprayen i vårt sortiment och undrade om den skulle leva upp till förväntningarna. Det vi inte var beredda på var hur förtjusta vi faktiskt blev i den! Sculpting Mist från Oway har varit både vår och många kunders stora favorit. Med denna produkt slipper du drivgasmolnet, och får en lätt och behaglig doft av eteriska oljor istället.

Fördelarna med pumpspray visade sig vara många. Sprayen är lite blötare utan att göra att håret upplevs fuktigt under torktiden. Detta gör att du har ca 3 minuters tid att forma håret innan den torkar till. Detta resulterar i ett mer levande och mjukare resultat och gör att du inte behöver använda lika mycket produkt under formningsprocessen. Sculpting mist kan därmed ge en väldigt mjuk stadga utan att håret känns som en hjälm, eller att du får en särskilt sprayad känsla. Om du däremot sprayar håret och låter det vara så får du en väldigt pålitlig stadga som upplevs mer fast.
Vem vill inte ha en produkt som kan uppnå flera olika resultat?

 

Välkommen in till oss för att få tips på vilken spray som vi tror skulle passa ditt hår och dina behov! Alla våra hårsprayer och hårprodukter är dessutom veganska.

 

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör AVEDA, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.