Serum eller olja, vad ska jag välja?

Serum eller olja

Att välja rätt produkter kan vara svårt. Många känner att det är svårt att veta skillnaden på just serum och olja. Vad gör de olika produkterna? Vad är skillnaderna? Hur vet jag vad jag ska använda?

I den korta versionen kan man säga att serum är mer av en stylingprodukt och olja är en djupgående vårdande produkt. Låt oss förklara lite mer!

Olja tränger in mer på djupet i håret för att ge fukt och/eller näring när det används i fuktigt hår. Vid användning i torrt hår kan det vara bra att veta att oljan inte har samma möjlighet att tränga in på djupet, utan lägger sig mer runt hårstråt och ger mer av en stylingeffekt som tillför glans.  Det kan finnas värmeskydd i olja, däremot till olika grader, så använder du mycket värmeverktyg så är det viktigt att se över att det finns tillräckligt högt värmeskydd för det ändamålet. Behöver du en kur för håret som är vårdande är olja rätt val för dig!

Serum kan skydda håret mot yttre påverkan, då det lägger sig runt hårstrået som ett skydd. De främsta egenskaperna som ett serum har är att vara antifriss och tillföra glans. Ett serum kan göra ett grövre hår mjukt och följsamt, lättare att styla och i vissa fall innehålla lite värmeskydd. Är det glans och följsamhet du är ute efter? Då ska du välja ett serum!

glossy_nectar_160ml_jpg

Vårdande olja med värmeskydd för fön från Oway

silk_n_glow_serum_50ml_1_jpg

Serum med antifriss egenskaper för ökad glans från Oway

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.