Metaller i vattnet, vad kan man göra åt det?

Metaller i vattnet

Har du också behövt kalka av kaffebryggaren efter en tids användning? Det beror ofta på vattnet och dess innehåll av metaller och mineraler. Metaller och mineraler kan även påverkat håret på många olika sätt.

Torrt, poröst och skiftande i grönt?

Så om det påverkar dina maskiner, vad gör då det med ditt hår? Jo metallerna kan påverka håret på många olika sett. Vanligast är missfärgning, slitage och torrhet. Ett mer poröst hår är mer mottagligt av dess påverkan. Många med egen brunn kan uppleva gröna skiftningar i ett ljusare hår och mattade toner på ett mörkare. Håret kan vara betydligt svårare att reda ut, och upplevelsen blir att hur mycket fukt man än använder, så sker ingen förändring i kambarheten. Metallerna går dessutom inte särskilt bra ihop med färgbehandlingar, vilket kan leda till oönskade resultat.  Men oroa dig inte, det finns saker man kan göra åt det, både som förebyggande åtgärder och när håret redan blivit påverkat!

Att rensa håret innan färgbehandling är A & O!

På salongen kan du boka en rensningsbehandling där man rensar håret från metallerna. Efter en sådan behandling kan färgbehandlingar göras som vanligt och strukturen på ditt hår är åter till det normala. Däremot är det inte en slutgiltig lösning mot metallerna, då problemet kan komma tillbaka om du utsätter håret för samma vatten som var boven i dramat från början.

Det finns produkter speciellt för hårt vatten och som då hjälper att hålla metallerna borta från hårstråna! Malibu C har en serie med schampo, balsam och rensningspåsar med namnet Hard Water som är det bästa att använda, och hjälper ditt hår genom att metallerna inte får fäste i ditt hår på samma sätt.

Egen brunn, eller gamla rör

Har man egen brunn kan ett filter vara värt att investera i. Det finns även vissa områden runt och i Uppsala som är särskilt utsatta för problem med metallrikt vatten. Det finns flera olika typer av filter. Man kan till exempel hitta filter som du bara kopplar direkt på duschmunstycket. Men det finns även mer omfattande filter som rensar allt vatten i hushållet och som visat sig väldigt effektiva mot missfärgningar som drabbar håret.

Upplands vatten är hårt, därför kan det vara bra att ha uppsikt kring hur mycket metaller och mineraler just ditt vatten innehåller. Det kanske är just det som felar för dig utan att du vet om det! Misstänker du att vattnet är boven i dramat? Vi som jobbar med hår kan känna på håret genom att bara ta i det, ifall ditt hår är fyllt med metaller, och råda dig till hur du bäst ska gå tillväga för att hitta en lösning för dig.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.