Hur får man volym i tunt hår? Frisörens fyra bästa tips!

voluminost-har

Har du ett tunt och livlöst hår som du inte trivs med? Låt oss liva upp det! Det finns flera sätt att ge ett tunt hår ordentligt med volym. Här listar vi på frisörsalongen Choices våra bästa tips!

1. Hur man får volym i tunt hår med klippning

Det kanske mest konkreta sättet att få tunt hår att se mer voluminöst ut är genom en välanpassad klippning. Önskar du en kort eller mellanlång frisyr, men har tunt hår, är bob, pixie och page väldigt bra val för att skapa en fyllig känsla. Tricket är då att håret överst på huvudet inte ska klippas alltför kort, men däremot kan den nedre delen av håret klippas kortare. Så en uppklippning baktill i håret kan hjälpa till att förstärka illusionen av volym. Fråga gärna din frisör om vad som skulle passa dig bäst! Med hjälp av olika klipptekniker kan de se till att håret “lyfts” och blir så voluminöst som det bara går.  

2. Hur man får volym i tunt hår med produkter

Om du trodde att det inte gick att få volym i tunt hår med hjälp av naturliga och miljövänliga produkter har vi goda nyheter för dig. Vi på ekosmarta frisören Choices arbetar med produkter från Oway, ett italienskt märke som fokuserar på organiska, veganska och gärna ekologiska ingredienser i alla sina hårprodukter. Deras serie Volumizing innehåller ett schampo och en sprej för hårbotten som passar lika bra för korta som långa frisyrer. Välkommen in till vår salong så kan vi berätta mer. 

oway-volumizing-hair-bath

Oways volymgivande schampo från serien Volumizing.

3. Hur man får volym i tunt hår med löshår

På Choices samarbetar vi med Hairtalk, som erbjuder några av marknadens mest skonsamma löshårsprodukter. Tack vare löshårstekniken tejphår kan du enkelt både förlänga och förtjocka ett tunt hår, vilket är perfekt för dig som har tunt och långt hår. Tejphåret går dessutom att applicera bara som enstaka slingor eller i en större mängd, allt för att det ska passa just dig och det resultat du vill uppnå. Är du ute efter ett löshår som går lätt att ta av och på när du vill rekommenderar vi hårförlängning med Hairtalks hairband som skapar ett vackert hårsvall med mängder av volym. 

4. Hur man får volym i tunt hår med styling

Förutom att använda volymgivande produkter finns ytterligare ett knep att ta till när du t.ex. ska sätta upp håret i en voluminös frisyr: tupering! Att tupera en del av håret nära hårbotten lite lätt med en kam eller borste gör under för festfrisyren eller bruduppsättningen. Vill du låta bli att tupera håret eller komplettera med en produkt för extra bombastiskt hår finns även volymgivande torrschampon.  

Maxa volymen hos Choices

Vi på Choices är inte din vanliga frisör i Uppsala. Vi kallar oss ekosmart frisör, för att vi arbetar med ekologiska och organiska hårprodukter innehållandes naturliga ingredienser. Önskar du få mer volym i ditt tunna hår hjälper vi gärna till med både klippning, styling, hårförlängning eller kanske till och med en permanent. Dessutom erbjuder vi produkter från Oway, både för dig att stylas med hos oss på salongen och om du vill köpa med dig dem hem. Välkommen in att boka tid hos oss på Choices.