Hur får jag till hållbara lockar?

Bild Hållbara lockar 900x925px

Många kan uppleva att det är svårt att veta hur man ska gå till väga för att få till de där hållbara lockarna. Här finns det några bra knep att ta tillvara, och det finns rätt många faktorer som kan påverka det slutgiltiga resultatet. 

Det inte många tänker på, men som kan vara det som gör att det inte alls går som man vill, är vilket schampo och balsam de har som grund. En del schampo och balsam ger en oönskad tyngd till håret vilket motarbetar lockarna och gör att de tynger ut sig fortare. Välj gärna lättare sorter, som snarare hjälper till att bibehålla volymen. 

Vi frisörer tjatar ofta om vikten av värmeskydd, och i det här fallet vill man även addera produkter som ger extra stadga till håret. Att köra värmeskydd och exempelvis en saltvattenspray kan vara en utmärkt kombination. Hos oss i shopen hittar du värmeskydd som innehåller stadga, vilket underlättar stylingen och du kan ha så färre produkter i badrumsskåpet! 

Nu ska du få våra bästa tips för att få till dina drömlika lockar!

Oavsett om du väljer att skapa dina lockar med locktång eller plattång, så är det absolut bästa att fästa upp lockarna så att de inte svalnar i utsläppt läge. Med hjälp av hårnålar eller små hårclips, fäster du upp lockarna en och en, så att de svalnar med så mycket bibehållen spänst som möjligt.

Känns håret alldeles för kort när du släpper ut det, som taget från en Jane Austen film?
Lugn, bara lugn. När du har så här mycket spänst i lockarna, så är det bäst förutsättning för att de ska hålla
så länge som möjligt. Nu har du råd att dra ut lockarna lite. I det här läget kan du forma om lockarna lite med locktången/plattången eller enbart kamma ut lockarna lite en och en tills du har en längd på håret som känns bra.  

Bild Hållbara lockar 2 900x708px
Bild Sea salt spray 900x900px

Saltvattenspray från Oway ger en bra stadga som grund för hållbara lockar.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.