Hjälp, jag tappar hår!

Tappa hår 3

Det finns många olika anledningar till att du kan gå igenom perioder av mer håravfall. Ärftligheten är den allra vanligaste orsaken och dessvärre inget som går att påverka i någon större utsträckning. Håret kan också påverkas av perioder med stress, hormonförändringar, brist på något i kroppen eller ha underliggande sjukdomar.

Geners påverkan.

Har du genetiskt anlag för håravfall så kan du givetvis använda dig av produkter för att få behålla ditt hår lite längre, men till slut så tar ärftligheten ut sin rätt. Om man inte vill kika på mer ingripande skönhetsingrepp som transplantationer eller dylikt, så kan vi inte ducka för problemet helt utan enbart göra vårt bästa för att må så bra vi kan och få det mesta utav de gener vi fått. Produkter för att stimulera blodcirkulationen i hårsäckarna kan ge våra hårsäckar en längre livslängd men inte göra de odödliga.

Stress

Du kanske känner igen dig. Livet är, eller har varit, väldigt intensivt, och sedan står du där med stora tussar i handen när du duschar. Stressen blir inte direkt mindre. Det är en helt naturlig reaktion som kroppen går igenom, och tyvärr är det inte så mycket man kan göra åt detta mer än att försöka att stressa mindre och ta hand om sig. Håret kommer tillbaka när du mår bättre igen. Om det är 6 månader sedan du var stressad och du tappar hår nu i efterhand så är detta helt normalt, det är oftast i efterhand som de visar sig på håret.

Hormonförändringar

Har du varit gravid sker det en del i kroppen och hormonerna kan ändras vilket kan leda till håravfall efter att du fött barn. Amning kan också vara något som kan påverka håravfall. I dessa fall så kommer håret oftast tillbaka när hormonerna lugnat sig.

Underliggande sjukdomar / brist på något i kroppen

Känner man inte igen sig i något av det ovanstående så kan man välja att uppsöka vård och ta blodprov för att se så att allt ser bra ut. Har man brist på något eller någon underliggande sjukdom så kan även det skapa håravfall.

Det viktigaste, om du inte fått en fastställd orsak av läkare, är att ta hand om dig och försöka må bra. Att vara vid god hälsa, ha en balanserad kost, inte stressa, få bra med sömn och motion ger dig de bästa förutsättningarna för ett välmående hår.

 

 

Tappar hår 1

Här är ett par förslag på produkter som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten.
Fråga din frisör på Choices som hjälper vi dig välja rätt för just ditt hår.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.