Behåll din kalla hårfärg!

Kall färg

Hur mycket älskar vi inte dessa kalla blonda toner som varit väldigt trendiga ett tag nu? Men som många vet, och kanske har märkt, så är det inte helt lätt att få den kalla tonen att hålla.

Vill man bli riktigt ljus och kall så måste håret först blekas upp, och sedan nyanseras håret i den där kalla nyansen man är ute efter. Tyvärr så tvättas nyanseringen ur efter ett tag, och då kommer de mer varma pigmenten fram succesivt. Därför kommer här lite tips på vad man kan tänka på för att på bästa sätt bibehålla sin kalla ton i håret!

Försök att inte tvätta håret för ofta. Ju oftare du tvättar håret desto snabbare förvinner nyanseringen. Tvättar man håret för ofta så torkar man dessutom lätt ut håret, så detta är bra av flera anledningar.

Använd värmeskydd! Detta är något man kanske inte tänker på. Men använder man olika typer av värmeverktyg utan värmeskydd så blir håret varmare i nyansen snabbare. Därför ska du alltid använda värmeskydd för att skydda båda hårstråna och färgen, och snåla inte!

Använd silverprodukter! Eftersom de kalla pigmenten förvinner efter tag när man tvättar ut nyanseringen, så behöver man tillsätta nya. Där finns det olika typer av produkter man kan använda, men de vanligaste är silverschampo eller silverinpackning. Detta är inget man behöver använda varje gång man tvättar håret utan vid behov. Hur ofta man använder det, och hur länge det ska sitta beror lite på hur kall nyans man är ute efter och vad man har för hårkvalitet. Vi hjälper dig alltid med råd utifrån just ditt hår, och sedan råder vi dig hur du kan testa dig fram på hemmaplan. Är du ute efter en nyans som är kall utan att bli för askig/silvrig, så kan vi skräddarsy ett färgbalsam efter önskad nyans.

Även om alla våra schampon i vårt sortiment är gjorda för att bibehålla färgen, så är det ibland så att ett extra färgbevarande schampo och balsam kan dra ur lite mindre av nyanseringen. Upplever du att nyansering kryper tillbaka i en väldigt snabb takt kan det vara en god idé att därför testa att byta ut ditt schampo och balsam till produkter med extra färgbevarande effekter som t.ex Color Protection Hair Bath & Color Protection Hair Mask från Oway.

Hos oss har vi flera varianter på värmeskydd, silverschampo och silverinpackning/färgbalsam. Vi råder dig gärna utifrån ditt hår och önskemål, hur du kan få bästa resultat genom att använda rätt produkter från start, även till ditt blonda svall!

 

 

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.