Är ditt hår slitet eller bara torrt?

Torrt 1

Känns inte håret som det brukar? Funderar du kring om det är slitet eller torrt? Det kan vara svårt att avgöra om ett hår är slitet eller om det faktiskt bara är torrt. Men det är stor skillnad på dessa två, och det ena problemet går att lösa.

Vi får ofta in kunder som förklarar att de känner att deras hår är väldigt slitet och att de är rädda för att de måste klippa av en ganska bra bit på längden. I många av dessa fall så är håret slitet, men mer i topparna, medan resten av håret är torrt. Är ditt hår slitet så finns det ingen produkt som kan laga ditt hår utan det enda riktiga alternativet är att klippa av det som är slitet. Är ditt hår torrt så går det att rädda genom att använda rätt produkter. En bra start kan vara att använda sig utav en inpackning med egenskaper som återfuktar på djupet, som Moisturizing inpackningen från Oway. Det är även viktigt att du använder produkter utanför duschen som bibehåller fukten i håret. Det kan vara till exempel Olaplex no.6 som är en leave-in kräm som återfuktar och stärker upp håret. En hårolja kan även vara bra till hands och där finns den otroliga Glossy nectar från Oway som återfuktar men framförallt håller fukten kvar i håret.

Om du är osäker på om håret är slitet eller torrt så finns vi här på plats och hjälper dig både med att besvara dina funderingar som att skräddarsy vilka produkter som passar bäst till ditt hår. Men kom ihåg, slitet hår går inte att laga men torra längder är ett problem som går att åtgärda.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör AVEDA, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.