5 tips på hur du stylar dina naturliga lockar

Bevara lockar

Att ha naturliga lockar behöver inte betyda att man vaknar upp med ett fantastiskt hår varje morgon. Ibland kan det krävas en del för att få sina lockar att hålla och se fina ut. Här får ni 5 tips som kanske kan hjälpa er när lockarna behöver lite extra hjälp på traven.

  1. Grundarbetet är A och O när det kommer till att styla dina naturliga lockar. Att använda ett schampo, balsam och inpackning som är anpassat för just ditt hår är det som sätter ribban i hur du kan få dina lockar att se ut. En balans mellan att återfukta, ge styrka och näring till ditt hår är det du vill ha. Om du är osäker på vad ditt hår behöver så finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt.
  2. Borsta håret innan du tvättar det för att underlätta schamponering och så att du verkligen kan fördela balsam/inpackningen ordentligt. Kamma även igenom håret försiktigt efter tvätt. När du torkar håret använd då gärna en mjuk handduk och krama ur vattnet, så förebygger du frissighet. Det allra bästa är om du använder dig av handduk i microfiber för allra minst slitage på håret.
  3. När håret är lite lätt utrett och handdukstorkat så är det dags för produkter. Har du lätt frissigt och torrt hår så är det återfuktande produkter vi vill åt som dämpar friss. Har du ett hår som är lockigt när det är blött och som bara hänger ut sig när det torkar så kan det behövas produkter som ger mer stadga och som håller ihop lockarna. Här vill man också vara lite försiktig med produkter som tynger ner håret och jobba mer med produkter som ger lite mer stadga. Här finns det många kombinationer att välja på, då det är väldigt individuellt hur just dina lockar ser ut, och hur du vill att de ska kännas. Något som är viktigt är att fördela produkterna jämt över håret så att du inte endast får produkten i topparna!
  4. När det kommer till att torka håret kan man göra det på olika sätt. Bara att låta det självtorka minimerar frisset och då undviker du även värme från fön. Om ditt hår lätt hänger ut sig och har svårt att behålla lockarna så kan det vara en bra idé att använda dig av en diffuser som du fångar upp håret i och torkar det samtidigt. Ett tips om du ska använda diffuser men är rädd för friss är att du kan använda en lägre effekt på fönen. Du kan även använda dig utav en så kallad hairwrap och låta håret torka delvis i den och sedan lufttorka det sista. Det sistnämnda alternativet undviker även att håret blir frissigt och att det håller lockarna på plats under tiden de torkar.
  5. Som finish kan du antingen avsluta med en lättare hårspray för att låsa in stylingen och få det att hålla bättre. Du kan även avsluta med en glansspray eller dylikt för att få ett hälsosamt glow över dina lockar.
Bevara lockar

Schampo, balsam och leave in produkt specifikt för lockat från Oway, samt Leave in produkt för lockar från Björk.

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.