5 tips för en mer hållbar makeup

Bild Hållbar Makeup 900x540px

Vill du också att den där extra tiden du väljer att lägga på ditt smink på morgonkvisten lönar sig även efter en hel arbetsdag? Eller att festlooken faktiskt håller hela festen igenom?
Här ger vi dig 5 oumbärliga tips som ger dig en make som tål det mesta!

1. Hållbarheten startar utanför sminkväskan…

Grunden för en hållbar sminkning startar redan vid hudvården. En återfuktad hy håller smink bättre och längre, samt ger bättre förutsättningar för en jämn applicering. Även om du har en fetare hy gör du klokt i att återfukta, men välj en lättare kräm utan olja. Detta kommer motverka att din egen hy producerar onödigt mycket talg under dagen som kan ger en glansig T-zon och en foundation som vill glida av.

2. Not to prime is a crime!

För att få en avsevärt längre hållbarhet på din makeup bör du börja med en primer. Detta är en sminkprodukt som, precis som namnet avslöjar, lägger en fin grund för efterföljande produkter. Primers har idag även fler egenskaper än att förlänga hållbarheten på sminket; t.ex. kan den ge lyster till en glåmig hy, verka matterande för den som lätt blir oljig eller återfukta en torrare hudtyp. Applicera din valda primer i hela ansiktet efter hudvården, men undvik området närmast ögonen. Du har nu en jämn, greppbar grund för efterföljande makeup.

3. Välj bas efter din hudtyp.

Att välja en supermatt foundation till en redan torr hud kan resultera i ett flammigt resultat där produkten under dagen kryper och sätter sig i torrfläckar och fina linjer, medan en väldigt lystergivande och återfuktande foundation kan har svårt att fästa på en oljigare hy och glida av. Välj en foundation efter din hud och dina behov! Du kan både matta ner eller addera mer glow i andra steg i din sminkrutin.

4. Pudret – sminkväskans hänglås!

Alla flytande produkter håller bättre om du fäster denna med puder. En oljigare hy kan med fördel vara frikostigare med puder och gärna välja en matt produkt. Är du torrare bör du vara lättare på handen och gärna välja ett puder som har naturlig lyster i sig för att huden inte ska upplevas livlös. Knacka alltid av din puderborste och överskottsprodukt innan applicering, och svep mjukt över ansiktet.
Tips! Se alltid till att basen ser jämn ut innan du applicerar pudret och att inget lagt sig i fina linjer, då det blir svårt att jämna ut när du ”låst” sminket med puder.

5. Produkten du inte visste att du saknar!

När hela sminkningen är lagd finns det en riktig stjärna i sminkväskan som många tror är överflödig men som verkligen gör en stor skillnad för hållbarheten – setting spray.
Här på salongen avslutar vi alla sminkningar med denna magiska finishprodukt som fixerar sminket och får sminket att smälta ihop och bli ett med huden!
Kan med fördel sprayas ovanpå din makeup under dagen för att fräscha upp looken och boosta hållbarheten, utan att bygga upp med för mycket produkt som återapplicering av puder kan ge en känsla av.

 

Följer du dessa 5 tips vill vi lova att din sminkning kommer se lika fantastisk ut när du lämnar jobbet för en after work som den gjorde när du äntrade arbetsplatsen imorse!

Party on!

Hårprodukter för ditt hår – och naturen

Vi på Choices älskar hårvård och skönhet, precis som många andra. Det som gör oss speciella är vårt sätt att tänka kring det. När du bokar en tid för klippning hos oss som frisör i Uppsala, väljer du inte enbart vår kompetenta personal och vår vackra frisörsalong. Du väljer djurvänligt, organiskt och naturliga ingredienser i majoriteten av produkterna vi arbetar med. Därför kan vi inte enbart erbjuda dig en fantastisk klippning, en vacker hårfärgning eller drömmiga extensions, utan även tips på klimatsmarta schampon från vår leverantör Oway, som erbjuder en stor mängd veganska produkter. Välkommen in på salongen hos din ekofrisör för att ta reda på mer eller för att införskaffa en förpackning.