Hur ska man sova med håret? Fem tips!

Hur ska man sova med håret?

En stor fråga för många när kvällen faller på är: uppsatt eller utsläppt? Hur ska man sova med håret, egentligen? Här är våra fem bästa tips.

1. Hur ska man sova med håret? – Utsläppt

Många frisörer anser att det absolut bästa sättet att sova med håret på natten är utsläppt. Då riskerar du inte att förstöra hårets struktur med en för tajt tofs och låter det växa helt i den riktning det ska. Så har du möjlighet att sova med utsläppt hår är det alltid bra. 

2. Hur ska man sova med håret? – Rätt tofs

Använd absolut inte tofs med en metalldel i om du vill sova med håret uppsatt. Välj istället en tofs helt i tyg eller i silikon.

3. Hur ska man sova med håret? – Låg tofs

Har du hittat en tofs som är skonsam för ditt hår? Försök då undvika den höga knuten. Sätt istället upp det i en låg hästsvans, där tofsen sitter ungefär vid hårfästet i nacken. 

4. Hur ska man sova med håret? – Lös fläta

En alternativ håruppsättning är också den lösa flätan, som ger mjuka vågor lagom till att väckarklockan ringer.

5. Hur ska man sova med håret? – Tips från frisören

Beroende på vilken hårtyp och frisyr du har kanske du bör ändra ditt sätt att sova med håret. Besök därför din frisör och få specifika tips där. 

Choices är din frisör i Uppsala. Vi kallar oss även för ekofrisör. Detta för att vi arbetar med ekologiska och organiska produkter både vid klippning, hårfärgning och styling. Likaså när vi fixar dina ögonbryn eller ger hudvård. För att det är det bästa för dig, för oss och för miljön. Välkommen att boka tid hos din ekofrisör i Uppsala och få tips om hur du bäst gör med håret på natten, anpassat efter just din hårtyp.