Hur ofta ska man klippa håret? Hårtyp för hårtyp!

Hur ofta ska man klippa håret? Hårtyp för hårtyp!

En frisörrelaterad fråga som kanske alla ställt sig någon gång i livet är följande: Hur ofta ska man klippa håret? Vi på Choices har svaret! Hint: det beror på vilken frisyr du vill ha och din hårtyp. 

1. Hur ofta ska man klippa friskt hår?

Hår som växer i normal takt och inte lätt går sönder eller får kluvna hårtoppar kan klippas tre till fyra gånger per år, framför allt om du vill låta håret växa ut. Har du dock en viss frisyr du vill upprätthålla bra du inte vänta mer än tre månader på att klippa dig. 

2. Hur ofta ska man klippa hårtyp kort hår?

Har du en kort och markerad frisyr som måste hålla sig till en viss längd kan du behöva klippa dig desto oftare. Räkna med var tredje till sjunde vecka, men prova dig fram till det som funkar för dig. 

3. Hur ofta ska man klippa slitet hår?

Även de med slitet, skadat och torrt hår kan behöva besöka din frisör relativt ofta. Var åttonde vecka är en bra måttstock för dig som bleker håret ofta och använder värmeverktyg som platt- och locktänger.

Klipp dig hos Choices

Din frisör i Uppsala är så mycket mer än bara en frisörsalong. Vi är en ekofrisör som väljer att arbeta med hårprodukter som är br för både människa, djur och miljö. Välkommen in för en klippning i Uppsala