Håravfall klimakteriet – orsak och behandling

Håravfall klimakteriet – orsak och behandling

När kvinnor kommer in i klimakteriet kan deras hår förändras dramatiskt, jämfört med hur det betett sig tidigare, t.ex. i form av håravfall. I de allra flesta fall är förändringen naturlig, men det kan vara bra att ta extra hänsyn till håret efter klimakteriets inträde. Hur ska man ta hand om håret under klimakteriet? Läs mer här. 

Varför får kvinnor håravfall under klimakteriet?

Under klimakteriet kan kvinnor drabbas av håravfall. Varför? Simpelt förklarat beror det på de stora hormonella förändringarna som sker, men även genetiska faktorer spelar in. Vissa kvinnor som drabbas av klimakterierelaterat håravfall har en manlig släkting som tappat hår, andra en kvinnlig. 

Hur ska man ta hand om håret under klimakteriet?

Hårbehandling under klimakteriet – hårbehandling

Hormonförändringarna under klimakteriet gör i många fall håret torrt och sprött. Se därför till att göra vårdande hårbehandlingar med jämna mellanrum, gärna varannan vecka.

Hårbehandling under klimakteriet – styling utan värme

Undvik gärna att styla ditt känsliga hår med varma platt- och locktänger, eller dra ned på användandet, för att undvika att håret blir ännu torrare. 

Ta hand om håret hos Choices

Oavsett ditt hårs skick vill vi på Choices gärna ge det den bästa hårbehandlingen, med hjälp av våra ekologiska och naturliga hårprodukter från Oway. Välkommen till din frisör i Uppsala och boka en tid.