Ansiktsbehandling – hur ofta?

Ansiktsbehandling – hur ofta?

Tycker du om att göra ansiktsbehandlingar på salong? Då är du inte ensam. Denna både gottgörande och avslappnande aktivitet borde många göra flitigare. Men hur flitigt, egentligen? Hur ofta ska man göra ansiktsbehandling?

Ansiktsbehandling – hur ofta ska man göra det?

Det finns, tyvärr, inget fast antal gånger om hur ofta man ska göra en ansiktsbehandling som går att applicera på alla människor. Detta för att hur ofta ansiktsbehandling behövs bestäms utifrån ett antal faktorer. Prata med din hudterapeut och red ut vad som är bäst för dig! Följande tre steg bör då tas med i beräkningen:

1. Ålder

Vanligtvis gäller att ju yngre du är, desto mer sällan behöver du göra en ansiktsbehandling. 

2. Acne eller inte acne?

För dig som upplever att du har problem med acne finns en allmän rekommendation: gör en ansiktsbehandling så ofta som varannan vecka. 

3. Allmänna hudvårdsrutiner

Såvida inte din hudterapeuts tips för hur just dina hudvårdsrutiner specificerar att du ska göra det, kan man göra ansiktsbehandlingar varannan vecka, men helst inte oftare.

Ansiktsbehandling i Uppsala

Choices är din frisör i Uppsala som även erbjuder flera vårdande skönhetsbehandlingar: däribland ansiktsbehandlingar. Vår auktoriserade hudterapeut Camilla använder dessutom alltid ekologiska och organiska hudvårdsprodukter, eftersom vi även titulerar oss ekofrisör. Välkommen att boka din ansiktsbehandling i Uppsala hos oss på Choices!